Ultralam Střechy COMAX

Projekt měsíce

Autor: Strechy 92 | 22.05.2015

     Z realizovaných střech během měsíce listopadu jsme do rubriky Projektu měsíce vybrali nosné konstrukce střech dvou rodinných domů v Kudlovicích a v Novém Jičíně.

     Nosná stření konstrukce prvního z rodinných domů je tvořena dřevěnými vazníky ze sušeného a hoblovaného řeziva. Vazníky v tomto provedení již zpravidla není potřeba impregnovat, protože v procesu vysušení dřeva je dosaženo takové teploty, která vylučuje napadení hmyzem a dále pokud je dřevo v suchém prostředí není ani nebezpečí hniloby a dřevokazných hub. Sušení řeziva jak je ostatně běžné na v západní a severní Evropě a je tak i vhodnou ekologickou alternativou proti impregnaci.

     Konstrukce druhého z rodinných domů je taktéž z vazníků, které jsou navíc pro vytvoření přesahů střechy před štíty a u venkovního zastřešení terasy doplněny sušenými a hoblovanými KVH hranoly. Tyto byly předem v našem výrobním závodu opracovány na CNC lince, čímž dosáhneme vyšší přesnosti a zkrácení montážní doby na staveništi.

Fotogalerie

 
 
 
 
 
 
 
 

Soubory ke stažení


Aktuality:
01.07.2015
V současné době hledáme pracovníky na následující pozice: - dělníky pro manuální práci do moderní výrobní haly Vlachovice - klempíře V případě zájmu pište a kontaktujte: Ing. Jiří Menšík (jiri.mensik@strechy92.cz, tel. 60316...
27.06.2014
     Dne 6. 12. 2013 navštívili naši výrobní halu ve Vlachovicích studenti VUT FAST Brno pod vedením pana Doc. Ing. Bohumila Straky, CSc. Při prohlídce jim byla předvedena výroba vazníků a opracování klasického krovu na obráběcím centru C...
29.04.2013
Vítáme Vás na nových internetových stránkách společnosi Střechy 92, s.r.o.. Na webu sice nadále pracujeme. Přesto je zde k nalezení dostatek informací o naší činnosti, technologiích a referencích.
Více aktualit
Projekt měsíce:
     Z realizovaných střech během měsíce března
Projekt měsíce
Další projekty